Balenes!

Ahir dia de ruta per camins. Vam sortir d’Egilsstadir dirección nord-oest, fins trovar la carretera 864 (camí de terra i pedres). Vam arribar a la cataracta Detifoss (famosa per sortir a l’inici de la peli Prometheus), 193 m3/segon!! Quasi res :

Com un alien de Prometheus qualsevol..

Desde Detifoss, un caminet amb neu, aigua i roques et porta fins a Selfoss, un salt d’aigua molt més ample, però també amb el seu encant, sobretot perque no està tant massificat (la gent no hi arriba) i estavem solets:




Després, cotxe i camí. Parada per veure la cascada Hafragilsfoss. Un cop observada, camí llarg fins arribar a la “localitat” (1 gasolinera) de Ásbyrgi, dinar i veure la zona del parc Jökulsárgljúfur. A destacar la vista de la Kirkja, un arc natural de lava, impressionant.




Per acabar el dia, ruta cap a Husavik, reserva de la excursió a veure balenes, sopar i dormir a l’hotel  Raudaskrida.

I avui, amb una mica de por pel mareig, a l'ataque!! 3 hores en vaixell veient balenes por doquier. Super tapats per no passar fred 

 No podia ser que amb 4 capes de roba (2 polars)+ el mono que et donen fes fred

Mueve la colita..
Després de dinar, de nou en ruta cap al Llav Myvatn, tornem a trobar-nos amb una zona volcànica: fumeroles, sofre, vapors.. 

Al centre d'informació ens han donat la mala notícia que la carretera per anar al volcà Askja està tallada. Llàstima, una de les zones que teniem apuntades per anar i surt a totes  les guies i foros com imprescindible.. 

Per treure'ns el malt sabor de boca, hem anat a tastar el pa tradicional de la zona (un pa totalment negre que segons diuen el cuinen sota terra, amb la calor natural...). Una mica de pa negre amb arctic char fumat. Resulta que anem a tastar-ho a un bar que és alhora una granja i veus les vaques, fins i tot ens han donat a tastar la llet recent munyida:


Un cop alimentats, hem anat a la zona de Namafjall,  colors pastel, vapors que surten de sobte de sota terra i tremenda pudor sulfurosa:

Hoy he comido ajo..
Fa chup-chup

i per acabar la jornada (un dia complert i rodó), bany a la zona de banys termals Jarobaðshólar, aigua a 40 i sauna, hem quedat com nous!

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Per favor, aixo són cataractes no les del Niagara, impressionants!
I el tratjo michelin entre balenes, molt "monos" els dos! :p
Ara q com la zona de bany... q bona pinta q te!
Apa, a seguir gaudint d'un lloc tan espectacular!

Vanessa FR

Publica un comentari a l'entrada