De ruta a Gyeongju

(Estic ara escrivint amb el pc de l`habitacio, sense accents ni res teclat en corea i angles  ㅙㅣㅁ 볃 ㅅ미, ㄷㄴㅊ걏 두 책ㄷㅁ)
Avui ruta a Gyeongju.

El trajecte Sokcho-Gyeongju és complicat:
El tren no és una opció molt utilitzada a corea (excepte el tren d’alta velocitat que uneix Seul amb Busan) i només hi ha 1 tren al dia des de Sokcho, sense definir les hores totals de viatge automàticament queda descartat. L’altra opció és el bus, ni pensar tampoc en el bus directe perquè també va per tota la costa est de corea, més de 8h per carreteres regionals plenes de corves. Es pot anar via Seul però seria fer molt de tomb i allargant també el temps de viatge. La darrera opció és agafar un bus directe a Daegu i després una altre cap a Gyeongju que triga una hora més o menys. Però cal anar amb compte, ja que a Daegu hi ha 2 estacions: Buk Daegu i Dong Daegu, si vas a la primera són 5 h (va per autopista) i és d’on surten després els busos a Gyeongju, mentre que a la segona el temps s’allarga molt més i has de creuar Daegu per acabar també a Buk Daegu..

En fi.. aquest matí ni cortos ni perezosos hem posat rumb cap a la Intercity Sokcho bus station, hem arribat allí a les 9.45 i hem intentat saber a quina de les 4 taquilles demanar el tiquet (tot en coreà, res escrit en anglès..). Quan hem descobert que era la 4a hem demanat 2 tiquets a Buk Daegu pel bus de les 10.30 i a esmorzar mentre fem temps.


Ver 02 - Sokcho-Daegu-Gyeongju en un mapa más grande

El bus, com el de seul, super ampli i còmode (dóna gust viatjar així per corea en autobus). Curiositat del viatge: 1) de sobte, arribem a una ciutat i el conductor es para a un tunel de lavado a netejar el bus!! Amb tots a dins !!!! i la gent sense inmutar-se... i 2)  el conductor anava amb chancles i mitjons!! conduint tota l'estona aixi!

 Autobus amplio estandar
Netejant el bus al tunel de lavado, teniem por que ens fes baixar a assecar els vidres.

Després de la paradeta de rigor a les dues hores, hem arribat a Daegu, no hem trobat bus fins 1:30 h despres, hem aprofitat per dinar, i despr'es rumbo a Gyeongju.

Gyeongju és una ciutat turística, però amb hotels agrupats a la zona del llac molt a les afores, a més el transport en bus a la zona semblava una mica complicat i no ens interesava gaire estar tant allunyats. L’opció que haviem llegit i ens quedava era agafar allotjament a un dels molts motels del centre. Són els anomenats “love Motel”,  al principi pot “tirar p’atrás” una mica la idea de allotjar-se en un hotel per a parelletes coreanes” i amb l'aspecte de luces de neon y oscuridad (hi ha molts motels a la zona). Pero ens ha acabat d`animar a entrar el veure com davant entraven pares amb fills... al final tampoc era per tant..



Un cop instal`lats, hem agafat els bartulos per a “patear” la zona i a sopar Gimbap i Mabuc (o algo aixi...)



2 comentaris:

Anònim ha dit...

Lo del autobús es una mica txocant, no? perque si l'han de netejar, al menys que ho fasin abans de recullir a la gent o després (quan sigui vuit), pero la mentalitat que tenem deu ser molt casolana. En quant al Motel Gyongju, es com un de 4 estrelles o més, de Spain. Veig que sabeu escullir bé. Continueu aixi i ¡salut!!!!
Adeu i molts kissssssssss (petons).
JR.

Anònim ha dit...

I a Seul havia gimnasos o escoles de Taekwon-do, no ballets a l'aire lliure?. Us heu assabentat que el diumenge passat van fer la carrera de F1 a Corea?.
L'autobús va gairebé buit, no viatja molta gent amb autobús?, la gasolina o dièsel està més cara que aquí?. Continuar així, us seguim cada dia...... Petons.......
Josep Maria (papar)

Publica un comentari a l'entrada